Основни принципи при храненето на спортистите - съвети от Атанас Месечков специално за своите почитатели!

Храната при спортиста е основна и много важна част от комплексната подготовка. То цели оптималното снабдяване на организма с хранителни вещества, поради което е свързано със спазването на редица основни принципи при хранененето на спортистите. Тези принципи са взаимствани основно от рационалното и здравословно хранене и целят поддържането на отлична спортна форма и добро здраве. Правилното хранене има пряко отношение в повишаването на капацитета и възможностите на тялото и спортните ни резаултати. Началото ни трябва да започне с поддържането и постигането на оптимално тегло на спортиста. Това е неговата първостепенна лична задача свързана с упоритост, мотивация, воля и психическа стабилност. Втория етап от нашата програма и съвет ще е храненето, а именно правилното разпределение на закуската, обядът и вечерята!

Закуска
Приема се поне два часа преди сутрешната тренировка и е предимно въглехидратна, за да осигури енергия на тялото. Може да съдържа топли напитки като чай и мляко, подсладени с лъжица захар или мед. Храненето преди тренировка трябва да съдържа по-концентрирана, висококалорична, лесноусвоима и малко по обем храна, богата на въглехидрати и витамини.

Обядът
Зависи от тренировъчния процес и режим на спортиста. Ако обядът е след тренировка се приема по-голямо количество храна (40-45% от дневният прием на спортиста) с по-високо съдържание на белтъчини, мазнини и минерални соли.

Вечерята
Трябва да е най-богатата на белтъчини и да се приема до 19.30 часа. Ако спортът изисква натрупване на мускулна маса може 1 до 2 часа след вечеря да се приема допълнително протеинов продукт. Високобелтъчната вечеря се основава на идеята, че аминокиселините се усвояват по-добре по време на нощния сън, когато соматотропния хормон се отделя в най-голями дози.

Заключение
Храненето трябва да осигури на организма всички основни вещества - белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и антиоксидантни съединения.

  Предлагам ви :
 • Гъвкаво време
 • Индивидуален подход
 • Модерна и просторна зала


Свържете се с мен за повече информация на адрес: info@mesechkov.com или 0895 777 927

Научете се да танцувате Пасо-Добле с Атанас Месечков.

Пасо-Добле е испански танц, имитиращ корида.

Пасо-добле е бил един от многото испански народни танци, свързани с различни аспекти на испанския живот. В частност пасо добле е с посветен на боевете с бикове. Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера на музиката съответства на процесията преди коридата. Ролята на плащта най-често играе жената. Размерът на такта е 2/4 или 6/8.

За първи път боя с бикове се появил на остров Крит , но чак в началото на 18 век започнали да се провеждат в Испания . Танцът за първи път е изпълнен във Франция през 1920г, и през 40-те години на 20 век станал популярен във висшето парижко общество, поради което и много стъпки и фигури имат френски наименования.

Основното отличие на пасо-добле от другите танци е позицията на торса - танцува се с повдигнати гърди, широки и отпуснати рамена и фиксирана глава. Хватът е по-висок от стандартният и се осъществява лек контакт между бедрата на танцуващите. При някои движения главата е наклонена напред и надолу. Различните движения могат да се интерпретират като битка между два бика.

В курса по пасо добле с един от най-добрите ни танцьори и хореографи, Атанас Месечков, ще се запознаете с вида латино-американски танц, с основни движения и украси. Ще можете да броите и танцувате в музика, да различавате стила и да ги съчетавае неповторими танцови комбинации.

  Предлагам ви :
 • Гъвкаво време
 • Индивидуален подход
 • Модерна и просторна зала


Свържете се с мен за повече информация на адрес: info@mesechkov.com или 0895 777 927

Научете се да танцувате Танго с Атанас Месечков.

Тангото възниква през втората половина на XIX век в Буенос Айрес, Аржентина и Уругвай в по-ниските социални слоеве , в бордеите. Първоначално само мъжете са танцували танго в двойка, а в последствие започват да танцуват и жени. С течение на времето и с усъвършенстването си , тангото добива по-висок социален статус и огромна популярност по няколко континента. В днешно време е разпространен по целия свят.

В курса по танго с един от най-добрите ни танцьори и хореографи, Атанас Месечков, ще се запознаете с видовете танго-аржентинско и европейско, с основни движения и украси.Ще можете да броите и танцувате в музика, да различавате двата стила и да ги съчетавате заедно в неповторими танцови комбинации.

  Предлагам ви :
 • Гъвкаво време
 • Индивидуален подход
 • Модерна и просторна зала


Свържете се с мен за повече информация на адрес: info@mesechkov.com или 0895 777 927

Направи своя сватбен танц заедно с Атанас Месечков в : ”Tancuvai.com”

Набелязали сте точното място за вашия сватбен танц. Месечков, е един от най-добрите ни и професионално подхождащи педагози в страната ни с богат танцов опит, ще направи вашата сватба още по-красива със специално създадена за вас сватбена хореография.

Джаз,латино,салса или бални танци: вашият сватбен танц ще бъде уникален,съобразен с вашите умения и индивидуалност. Освен танц на младоженците, предлагаме танц на кума и кумата, танц и на шафери или гости на сватбеното тържество.

  Предлагам ви :
 • Гъвкаво време
 • Индивидуален подход
 • Модерна и просторна зала


Свържете се с мен за повече информация на адрес: info@mesechkov.com или 0895 777 927